Дипломни и курсови работи

Преглед на: СЪЗДАВАНЕ НА 10 000 БРОЯ ЯБЪЛКОВИ ДРЪВЧЕТА НА КЛОНОВА ПОДЛОЖКА


Автор: moderator | Дата на добавяне: 2011.06.26

ВУЗК

К У Р С О В А Р А Б О Т А

СЪЗДАВАНЕ НА 10 000 БРОЯ
ЯБЪЛКОВИ ДРЪВЧЕТА НА КЛОНОВА ПОДЛОЖКА

Проверил: проф. Г. Пепелянков

Всеки уважаващ себе си агроном или човек, занимаващ се с овощарство било то като хоби, работа или просто в двора му има засети дръвчета трябва да знае, че основно клоновите подложки от ябълка се създават чрез закръгляне на вертикални отводи в маточника – това най-добре се вижда на дадения чертеж:
Тук трябва да отбележим, че с този метод на “закръгляне” могат да се произвеждат и някои видове черешови и сливови клонови подложки. Голямо приложение намира производство на подложки чрез вкореняване на резници.
Създаването на маточник не е никак трудно, но при овощарството е задължително да се знаят някои пунктове и похвати, свързани със създаването на маточник. В този случай трябва да се работи напълно точно, защото всяка допусната грешка води до негативни резултати.
Ето защо тук трябва да се отнесем напълно професионално и да спазим някои основни правила.
За производството на клонови подложки в маточник се създава в дълбоки, умерено влажни и добре аерирани почви, които трябва лесно да могат да се обработват.
На определената за маточник площ трябва да се извърши предпосадъчна обработка.

Уникални посещения:  Днес 5  |  Вчера 76  |  Общо 236536 за 3234 дни  |  Средно дневно 74  |  Рекорд 445 на 17.11.2018 (23:51)  |  2 Потребител е online