Дипломни и курсови работи

Преглед на: ОПИСАНИЕ НА МЕДИЙНО СЪБИТИЕ: Случаят Ванко 1


Автор: moderator | Дата на добавяне: 2011.06.27

ПУ „Паисий Хилендарски”
Р Е Ф Е Р А Т
По предмета: Комуникации и комуникационна политика
НА ТЕМА: ОПИСАНИЕ НА МЕДИЙНО СЪБИТИЕ:
Случаят Ванко 1
Изготвила:
Специалност: Маркетинг, ІV курс, задочно
Когато идва време на избори например се чуват следните изрази: битката за медиите, около медиите, в медиите, чрез медиите, защото медиите са власт и могат да издигнат и превърнат един човек в значима обществена личност или да го сринат напълно. Медиите продават, те са витрината на нашето общество.
В продължение на години българските медии отразяват едно от най-скандалните събития в нашата страна – Случаят Ванко 1. Обикновеният българин е възмутен от факта, че в това събитие на пръстъпност е намесен самият парламент, чийто представители сме избрали именно ние – българите. Най-жалкият и най-срамният пример за връзката между държава и престъпност е случаят "Ванко 1". Безсрамието и цинизма на това дело надминава всякакви граници на търпимост, поносимост и хората са възмутени до крайна степен. Ще представя за какво точно става въпрос и скандалът, отразен в медиите.
Иван Главчев вече трета година занимава медиите, а както се оказва, почти толкова дълго е занимавал умовете на правителствени чиновници и депутати. Той вече е на свобода благодарение на влязлата в сила от 13 октомври скандална поправка на чл. 155 в Наказателния кодекс, с която драстично се намаляват присъдите и глобите за сводници.
Тази поправка освобождава Ванко 1 от затвора.
От това не следва, че всички законодатели, прокурори и съдии са безчестни и продажни. А един от тях, съдията Христо Крачолов, който пръв произнесе 12-годишната присъда на Иван Главчев, е още огорчен и още не е забравил репликата на рапъра на излизане от съдебната зала: „И все пак, знайте, че вие сте само една първа инстанция..." Ванко 1, баща му Петър Главчев и братовчед му Димитър Рачелов бяха арестувани за сводничество и трафик на хора през май 2003 г. МВР дни наред кри информацията от медиите. По това време рап певецът беше доста нашумял с дуетите си с Мишо Шамара. Едни бяха шокирани от арестите, други твърдяха, че не са изненадани, защото „всички знаели с какво се занимава Ванко 1".

Уникални посещения:  Днес 44  |  Вчера 196  |  Общо 287283 за 3531 дни  |  Средно дневно 82  |  Рекорд 446 на 11.04.2020 (23:46)  |  5 Потребител е online